kitchenqueen

Alla inlägg under januari 2013

Av Elin Wallin - 6 januari 2013 12:03

   


Små ädelostpajer ( 12st ):

1 rulle färdig smördeg

ca 200g ädelost

3 dl gräddfil

4 äggulor

ca 1 dl lagrad ost

1 ägg


Täck 12 små aluminiumformar med smördeg.

Bryt ner ädelost i formarna.

Vispa ihop äggulor, gräddfil och osten till en jämn smet.

Häll smeten över osten så formen blir fylld.

Vispa tillsist om ett ägg och pensla kanterna på smördegen.

Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Låt svalna något innan du lossar dom från formarna.


Ringla lite honung över pajerna innan du serverar.


Av Elin Wallin - 6 januari 2013 09:23

   

godmorgon söndag!

Började denna söndag med en rejäl och god frukost, stekt ägg dagen till ära också.

Idag blir det nog en lugn dag här hemma eftersom alla bröjar jobba imorn förutom lilla jag som är ledig en dag till, hihi. Eftersom att jag är ledig imorn så ska jag in till Motala och göra några "ärenden" innan jag åker till farmor och käkar rotmos, så gudmoligt gott.


Nu ännu en kopp kaffe innan det är dags att ta tag i sitt liv igen.


Av Elin Wallin - 6 januari 2013 08:30

     

gårdagens trerättersmeny.

Hade en lite långtråkig dag här hemma igår så jag ringde hit min älskade faster och hennes sambo och bjöd på en trerätters eller enligt min faster en "nobellmiddag". Det blev rikitgt uppskattad vilket gör mig varm i hjärtat. :)


Meny


Förrätt:

ädelostpaj ringlad med honung serverades med babyspenat och päron

 

Varmrätt:

helstekt fläskytterfilé, potatisterrin med västerbottenost och gräslök och en egengjord sås

 

Efterrätt:

pepparkakscheesecake med varma hallon

 


Ja de kanske låter lustigt med pepparkakscheesecake nu när julen är slut men vi har så mycket pepparkakor här hemma som måste ta slut, hehe.

Jag blev faktiskt nöjd med alla rätterna men godast var nog faktiskt ädelostpajerna så jag tänkte lägga upp receptet på dom senare idag.

Av Elin Wallin - 5 januari 2013 16:00

     

Här är en liten närmare titt på gårdagens fikabord.

Brödet skulle jag gärna lägg upp recept på men de blev inte riktigt som det skulle, det fick ligga och jäsa nästan två timmar istället för 30 min och när det väl var inne i ugnen blev det aldrig färdigt, aja. Det blev faktiskt ätbart sen iallafall, även fast jag hade gjort om ett recept totalt, bl.a så blanda jag i lite röd pesto. Mums!

Av Elin Wallin - 5 januari 2013 08:45

Enchiladas med kyckling och bacon (4 pers)

 


2 stora kycklingfiléer

1 påse tacokrydda

1 paket bacon

½ rödlök

1 påse wasabi ruccola

ca 10 stora champinjoner

ca 1 dl turkisk yoghurt

2-3 msk röd mild tacosås

ca 8 st små tortillabröd


Skär kycklingen i små bitar och stek tillsammans med tacokryddan tills kycklingen är färdig.

Häll kycklingen i en form och skär upp baconen och lök i lagom stora bitar och stek tills det börjar få lite färg.

Häll även upp det i en form. Skiva upp champinjonerna och varm tillsist på de med wasabi ruccolan.

Häll i de övriga ingredienserna i stekpannan och tillsätt yoghurten och såsen. Låt puttra några minuter.


Gör sedan så här:

 

Fördela ut fyllningen på bröden.

Vik in långsidorna

 

och sen kortsidorna

 

Forma så det blir en typ av rulle

 

Lägg rullarna i en ungsform

 

Strö tillsist på lite lagrad ost och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten och bröden börjar få färg.

Lycka till!!! 

Av Elin Wallin - 5 januari 2013 08:30

   

Godmorgon! Idag är jag uppe med tuppen och sitter nu och äter frukost med min far. Tänkte bara visa er maten jag gjorde till middag igår, enchiladas med kyckling och campinjoner. Receptet ska komma upp under dagen.

Trevlig lördag underbara människor!!!!

Av Elin Wallin - 4 januari 2013 13:01

 

Har precis dukat fram lite fredgasfika med nybakat bröd och en nybakad hallon, blåbär och lingonpaj. Så nu väntar jag in farmor och Ove som kommer hit och fikar. Har tyvärr inte tid att skriva så mycket mer för nu kommer dom, hej hej!!!

Av Elin Wallin - 3 januari 2013 20:00

   

De va då väldigt skruttiga bilder men men, det som är på bilderna är suveränt gott.

Min alldeles egena dunder müsli med massa nyttigheter och godsaker.


5 dl fiberhavregryn

1 ½ dl pumpakärnor

1 dl linfrö

2 dl hackade hasselnötter

1 dl russin

1 dl solrosfrön

200 g torkade papya bitar eller någon annan god torkad frukt

1 tsk kanel

2 nävar all bran

4 msk rapsolja


Blanda alla ingredienser och häll på en plåt.

Sätt in mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. 

Stäng sen av ugnen och låt stå i eftervärmen ett litet tag.

Låt kallna och häll upp i en tätförsluten burk.


Presentation


Vill du kontakta mig angående tårtbeställningar eller om du bara har en fråga. Skriv till mig på:
wallinaren@live.se

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards