Direktlänk till inlägg 7 november 2013
Här kommer receptet på den guda blåbärskakan jag gjorde i lördags. Lycka till!
2 ägg
2 ½ dl strösocker
75g smält smör
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl blåbär
potatismjöl (bara om blåbären är frysta)
sirap
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner de torra ingredienserna och det smälta smöret.
Häll smeten i en smord och bröad springform (21cm).
Blanda blåbären med lite potatismjöl om de är frysta och häll dom sedan på smeten. Lämna en liten kant som inte är täckt med blåbär.
Ringa lite sirap över blåbärena om de är sura.
Grädda kakan på 190 grader i ca 35-40min.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Sikta över florsocker och servera med vaniljsås eller grädde eller bara som den är.
NJUT!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|