Alla inlägg under januari 2013
Jag vet att jag tidigare har lagt upp ett recept på ett liknande bröd men här är en ny variant på min nyttiga limpa. Älskar recept som man kan variera i oändlighet och fördelen med det här receptet är att det inte går att misslyckas. Ett stort plus är även att den är ganska nyttig.
1 dl grahamsmjöl
2.½ dl rågsikt
1 ½ dl grovt rågmjöl
½ dl vetekli
1 dl vetekross
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl linfrö
150 g valfri torkad frukt (jag hade en mix med olika frukter)
2 tsk brödkryddor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl fil
1 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser ordentligt och tillsätt sen filen och sirapen.
Blanda till en jämn kladdig deg.
Smörj en brödform (1 ½ L) och bröa med lite sesamfrön eller vanligt ströbröd.
Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 98 grader.
Dunder god pizza!!
1 pizzakit
chevréost
1 påse riven mozarella
½ rödlök
1 påse bladspenat
1-2 paket lufttorkad skinka
några fikon
honung
Lägg ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsåsen.
Skiva upp chevréosten och löken i tunna skivor och lägg ut på pizzan.
Strö på mozarellan och ställ in i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
När pizzan är klar strör du på spenaten, skinkan och fikonen.
Ringla till sist över honungen. NJUT!
Har idag bjudit mina älskade föräldrar på middag. Så idag bjöds det på en dunder god pizza som det kommer recept på så småningom och pannacotta som jag brännde med min nya bruleebrännar och varma hjortron.
Trevlig onsdagkväll gott folk!!
gott och nyttigt, bra kombination!
Började denna onsdag med en skål havregrynsgröt med kanel, toppad med frusna hallon och lite honung. Dunder gott!
Dagens lunch: lax, quinoa och bönsallad, keso med pesto och kall ajvarsås
Ja då var det ett nytt år och då tar vi nya tag med både bakning och matlagning. Idag blev det en ganska nyttig men fruktansvärt god lunch och super enkel att göra.
Kall ajvarsås
turkisk yoghurt
ajvar relish (mild)
salt och peppar
Blanda alla ingredienser efter tycke och smak.
Jag hade ungefär dubbelt så mycket yoghurt som ajvar.
(Det går självklart att använda den starka ajvar om man tycker det är godare.)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|