Alla inlägg under mars 2012
Lite daimkakor där, lite dumlefluff där och lite hallon där, och vips så stog fredagsfikat på bänken och vänta på att bli upp äten.
Trevlig helg!
Här är receptet på Sverigekakan jag gjorde igår!
Sverigekaka
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 - 1 ½ dl kokande vatten
Vaniljkräm:
1 dl mjölk
4-5 msk vaniljsocker
125 g margarin
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa sen ner i smeten. Tillsätt det kokande vattnet och vispa till en jämn smet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Låt svalna något.
Koka ihop alla ingredienser till vaniljkrämen. Dela kakan i två delar och bred på den varma krämen. Lägg ihop kakorna och pundra med florsocker. NJUT!
Så otroligt god kaka må jag säga, fast farmors är ju snäppet bättre självklart. Hon gör även sin i stekpanna. OTROLIGT GOTT!!!
Prövade göra dessa daimkakor idag och de va något för smaklökarna de, ojojoj!! Enkelt och gott, perfekt efterrätt också med lite vispad grädde och färska bär!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|