Direktlänk till inlägg 22 december 2012
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
100 g smält margarin eller smör
1 rulle center
Garnering:
jordnötter
choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan de övriga ingredienserna utom centern.
Häll smeten i en smord bröad form (21 cm). Tryck ner center.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. (Tänk på att den ska vara lite lös i mitten)
Under tiden kladdkakan är i ugnen kan du fixa garneringen.
Smält valfri mängd choklad (jag hade 200g). Tillsätt sen en lagom mängd jordnötter i chokladen.
Bred det sedan försiktigt på kakan när den kommer ut från ugnen.
Kyl sedan ner minst 2 timmar. Jag hade den i kylskåpet över natten och då blev den perfekt.
Lycka till!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|