Direktlänk till inlägg 5 november 2013
För någon vecka sedan bakade jag ett gudomligt gott bröd med lingonsylt. Då det var bakat på bikarbonat så tog det inga tider att baka. Tyvärr har jag inga bilder på brödet men jag hoppas att ni vågar pröva baka det ändå. Det är ett bröd som ingen kan misslyckas med. Enkelt, saftigt och SUPERGOTT!
(Jag utgick från ett recept som jag sen gjorde om, så det här är min verison)
2 dl havregryn
6 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl
½-1 dl linfrö
3 tsk bikarbonat
2-3 tsk salt
1 tsk brödkryddor
8 dl naturell yoghurt (jag använde turkisk yoghurt)
1 dl lingonsylt
1 ½ dl mörksirap
solrosfrön till topping
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner yoghurt, lingonsylt och sirap och blanda till en kladdig deg.
Bred ut degen i en långpanna med bakplåtspapper.
Toppa med solrosfrön.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 40-45min.
Låt brödet svalna och skär i rutor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|