Senaste inläggen
Det är fredag, äntligen!! Idag firar vi det med en makalöst god vaniljpannacotta som jag gjorde när jag kom hem från skolan. Pannacottan toppades med en rabarberkompott med smak av stjärnanis och vanilj. Som pricken över i:t och för att få lite tuggmotstånd så toppade jag härligheten med lite kolakrisp. Oslagbart gott och perfekt avslutning på veckan. Trevlig helg älskade människor!!
Har precis avnjutit en gofika på altanen som bestod av blåbärspaj med kola smak och kolakakor med havssalt. Kolakakorna är farligt goda, det är svårt att sluta äta dom. Jag har alltid använt mig av samma recept på kolakakor utan att ändra något men idag tog jag det stora steget och byte ut lite ingredienser och hade på havssalt. Jag kan ju inte påstå att dom blev äckligare snarare tvärtom. As goda och alldeles perfekt sega.
Mamma jag kom hem ifrån Barcelona i fredagsnatt och jag har maaaaassa matbilder där ifrån som jag tänkte visa. Pussss
Sen jag fick min systemkamera har jag tyckt att det är fruktanvärt kul att fota min mat och mina bakverk. Intresset för att fota växer faktiskt mer och mer och det är något jag själv ser när jag kollar igenom bilderna. Det är verkligen stor skillnad. Här ovan är lite bildfavoriter från den senaste tiden. Visst är det väl fint när bakrunden är vit och bakverket får stå i centrum helt och hållet.
Nu sitter jag i barcelona och har det allmänt bra så det här inlägget är tidsinställt. PUSSSS!
Helgens tårtbeställning med prinsesstema.
Prinsesstema är ganska självklart till en tjej som fyller 6 år tror jag, hehe. Tårtan består av en vanlig tårtbotten fylld med blåbärsmousse och vaniljkräm. Den är spacklad med vanlig smörkräm och täckt med marsipan. Dekorationera är som vanligt gjorda i sugarpaste.
Vet ni, nu är jag mest troligen påväg mot flygplatsen i Skavsta för att sen åka vidare till Barcelona. Ha det bäst här hemma!!!!
Jag använder mig alltid av samma tårtbotten recept bara att jag varierar vanlig eller med choklad. Receptet innehåller 5 ägg vilket innebär att den blir hög och luftig.
När tårtbotten är kall, delar jag den i tre delar och fyller med olika fyllningar.
När fyllningarna är i så är det dags att spackla tårtan med t.ex smörkräm för att få en jämn tårta och för att marsipanen eller sugarpasten ska fästa.
Sen återstår det kanske svåratse momentet, att få tårtan jämn efter att ha täckt den.
Sen återstår bara det roligaste, att dekorera och där kan man ju bara gå lös hur som helst.
När jag har en tårbeställning så delar jag upp momenten under ungefär 3 dagar:
Dag 1: baka tårtbotten och göra fyllningar
Dag 2: Fylla och spackla tårtan
Dag 3: Täcka och dekorera
Jag gör så för att få ihop allting eftersom jag ska hinna med skolan också och att göra en tårta kräver tid, oftast längre tid än vad man kanske räknat med.
Denna tårta gjorde jag enbart för nöjet skull vilket innebär att vi käkar tårta här hemma för fulla muggar även om jag bara gjorde en liten tårta. Hur som helst så har jag länge gott och funderat och längtat efter att få göra denna tårta.
Det är en chokladbotten fylld med chokladfudgefluff och päronmousse, alltså ungefär likadan som den innan.
Den är sen spacklad med chokladkräm och täckt med sugarpaste och ja många svordomar blev det över denna j*vla sugarpaste som bara spricker och går sönder.
Men vad gör det om hundra år, tårtan var ju god som attan. Chokladfudgefluffet kan jag verkligen rekomendera till er som gillar att äta och göra fluff. Det blev en god och len konsistens på den, inte alls som om man gör med t.ex center eller dumle. Tips Tips!!!
Jag hade 2 dl grädde och en burk med svensk chokladfudge.
På lördagens tårtbeställning var det jaktteam som gällde så en liten räv och ett gevär fick dekorera tårtan.
Den består av en vanligtårtbotten fylld med centerfluff med centerbitar och päronmousse. Jag spacklade den med vanligsmörkräm och täckte med vitmarsipan. De gröna dekorationerna är gjorde i grön marsipan smaksatt med päron och de övriga dekorationeran är gjorda i sugarpaste. Jag har inte riktigt blivit vän med sugarpaste men att göra små dekorationer funkar helt okej ändå.
Ha det bäst!
En liten och snabb bild på helgens två tårtor. I veckan kommer jag göra ett inlägg om varje tårta och förhoppningsvis visa lite hur jag gör när jag bakar tårtorna.
Nu ska jag återgå till mitt pluggande om det inte blir en springtur innan läggdags. Pusssss
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
||||
|